Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Programe

loading...

Info pacienți

loading...
ECHIPAMENT ÎN VALOARE DE PESTE 900.000 EURO INSTALAT LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCA

 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a început anul 2017 cu o nouă achiziție importantă. Este vorba de un nou echipament de rezonanță magnetică (RMN), cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla, furnizat de General Electric Healthcare, care va funcționa în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Echipamentul medical de înaltă performanță a fost instalat în clădirea localizată pe strada Victor Babeș nr.1. În locul respectiv funcționa un RMN cu o vechime de 16 ani, ale cărui costuri de întreținere erau considerabile. De exemplu, în 2016 aceste costuri au fost de aproape 300.000 lei.

Noul echipament medical are costuri de întreținere mai mici și consumă mai puțină energie, comparativ cu modelele vechi. Vine cu o garanție full service de 5 ani, cu piese de schimb incluse. De asemenea, are aplicații ușor de folosit pentru personalul medical, iar pacienților le oferă confort crescut în timpul examinărilor. RMN-ul este folosit ca o metodă de diagnosticare ne-invazivă a mai multor afecțiuni: neuro-cerebrale, cardio-vasculare, articulare sau ale sistemului osos.

Prețul RMN-ului a fost de aproximativ 900.000 euro (4.081.700 lei). A fost achiziționat în urma unei licitații electronice, la care au participat trei furnizori. În urma licitației publice, a fost obținută o reducere semnificativă a prețului – de peste 100.000 euro. RMN-ul urmează să fie achitat în 48 de rate lunare, cu fonduri din veniturile proprii ale Spitalului.  

În ceea ce privește programul de funcționare a RMN-ului, managerul Spitalului, Petru Șușca, a declarat: „Media anuală a pacienților care au beneficiat de investigații de rezonanță magnetică, începând cu 2011 până în 2016, este undeva la aproximativ 2000 de persoane/ an. Dorim ca la RMN-ul nou să se lucreze în ture, dimineața și după-masa, inclusiv sâmbăta, astfel încât mai mulți pacienți să beneficieze de servicii medicale de calitate. Prin intermediul acestei politici de investiții ne dorim să oferim servicii prompte. Astfel, orice pacient internat în spital va beneficia de investigații medicale imagistice în cel mult trei - patru zile, de la data internării.”

Profesor Dr. Sorin Dudea, medicul-șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală subliniază utilitatea instalării celui de-al doilea aparat IRM, în ceea ceea ce priveşte promptitudinea şi calitatea actului medical. Astfel, nuanțează Prof. Dr. Dudea „sunt create condiţii pentru accesul facil şi rapid la examinări de înaltă tehnicitate pentru pacienţii ambulatori. Pe de altă parte, devine posibilă derularea unor examinări complexe, specializate, care necesită un buget de timp crescut, cum sunt examinările IRM cardiace, ale tubului digestiv sau examinări ale corpului întreg. Se deschide, pe de altă parte, oportunitatea derulării unor contracte de examinări IRM cu beneficiari terţi.”

În ultmii trei ani, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au mai fost achiziționate două echipamente CT (în 2015 și 2016) și un echipament RM (în 2016), toate de ultimă generație, în valoare totală de peste 2.500.000 euro.

De altfel, la începutul săptâmănii trecute, a fost dat în folosință CT-ul din Unitatea de Primire a Urgențelor și s-a făcut instruirea personalului. Reamintim că respectivul echipament medical, în valoare de aproximativ 750.000 euro, va asigura pacienților critici un acces rapid la investigațiile imagistice, iar calitatea bună a imaginilor va duce la un diagnostic precis și prompt.

 

COMITET DIRECTOR

Cluj-Napoca, 12.03.2017

Comitetul director

Prof. Dr. Claudia Gherman
Prof. Dr. Claudia Gherman
Manager Spital
Program audiente: Marți, între orele 12-14 Telefon: 0264 296 296 interior 1212
Prof. Dr. Simona Nicoară
Prof. Dr. Simona Nicoară
Director Medical
Program audiente: Joi, între orele 10-13 Telefon: 0264 296 296 Interior: 1212
As. Med. Eva Kis
As. Med. Eva Kis
Director Ingrijiri
Program audiente: Marți, între orele 10-11:30 Telefon: 0264 296 296 Interior: 1212 Citește mai mult ...
Ec. Delia Dragomir
Ec. Delia Dragomir
Director Financiar
Program audiente: Joi, între orele 11-13 Telefon: 0264 296 296 Interior: 1166 Citește mai mult ...

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!